„ACUM PENTRU VIITOR – parteneriat social pentru dezvoltare durabilă în Târnăveni, Mureș”

 

Activități de îmbunătățire a condițiilor de locuit  în Municipiul Târnăveni

 

În cadrul proiectului „ACUM PENTRU VIITOR – parteneriat social pentru dezvoltare durabilă în Târnăveni, Mureș”, echipa de proiect din partea Primăriei Municipiului Târnăveni este responsabilă de activitățile de îmbunătățire a condițiilor de locuit ale persoanelor din grupul țintă.

În perioada iunie – octombrie 2020 se vor executa lucrări de reparații a 3 imobile situate pe strada Avram Iancu nr. 112 din municipiu. Etapele sunt: 1. Evaluarea stării generale a clădirilor; 2. Intocmirea devizelor estimative de lucrări; 3. Întocmirea documentației pentru demararea procedurilor de achiziție a lucrărilor de reparații; 4. Derularea procedurii de achiziție a lucrărilor de reparații; 5. Atribuirea contractului de lucrări; 6. Ordinul de începere a lucrărilor; 7. Derularea lucrărilor; 8. Recepția lucrărilor.

Până la această dată, asupra clădirilor 112/1 și 112/3 de pe strada Avram Iancu, s-au făcut următoarele lucrări: s-au decopertat cele 2 clădiri; s-a decupat din structura de lemn a acoperișului, cu mare atentie, pentru a nu deteriora plafoanele locuințelor, în scopul eliberării parților superioare ale pereților de sprijin; s-au reconstruit acoperișurile, utilizând material lemnos nou și țiglă ceramică nouă; coșurile de fum au fost reconstruite; cu sprijinul SC Electrica SA, s-a înlocuit tabloul electric general al uneia din clădiri; s-au montat cofraje pe întregul contur al clădirii; s-a montat armătura; s-a turnat centura de beton; datorită perioadei ploioase, pentru evitarea inundării locuințelor s-au utilizat materiale de protecție impermeabile. Toate materialele vechi au fost îndepartate și transportate la platforma de depozitare materiale construcții a municipiului.

Proiectul are un buget total de 13.891.672,94 lei, fiind co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 20201. Proiectul se implementează în municipiul Târnăveni, județul Mureș pe o perioadă de 36 luni, în perioada August 2017 – Octombrie 2020 cu implicarea Fundația Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, a Municipiului Târnăveni, a Fundației Buckner și a Școlii Gimnaziale nr. 3 Târnăveni; el se adresează unui număr de 750 de persoane din municipiul Târnăveni care locuiesc în 5 zone urbane marginalizate (ZUM): ZUM 1 (Str. Avram Iancu, Str. Plugarilor, Str. Câmpului), ZUM 2 (Str. Dezrobirii, Str. Macului, Str. Cerbului, Str. Avram Iancu, Str. 1 Iunie, Str. 13 Mai), ZUM 3 (Str. 1 Iunie, Str. Fagului, Str. Macului, Str. Pinului, Str. Toamnei), ZUM 4 (Str. Cart. Livezii, Str. Avram Iancu), ZUM 5 (Str. Cart. Livezii, Str. Avram Iancu, Str. Măceșului, Str. Melodiei, Str. Cart. Dâmbău).

În cadrul proiectului sunt realizate acțiuni complexe, integrate, care acoperă domeniul serviciilor socio-medicale, ocupare și antreprenoriat, educație, acte de identitate și proprietate, reabilitare locuințe și antidiscriminare.

Pentru informaţii, vă rugăm să ne contactaţi la adresa: florin.moisa@romacenter.ro. Persoana de contact: Florin Moisă, Manager de proiect, Fundația Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi. Telefon: 0264 420 470. Fax: 0264 420 474.