COMUNICAT DE PRESĂ – Un omagiu lui György Ligeti în Transilvania natală

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Sâmbătă, 26 mai, de la ora 17, la Sinagoga Târnăveni, va avea loc concertul extraordinar organizat în cadrul Festivalului Internațional „A Tribute to György Ligeti in his Native Transylvania” – “Un omagiu lui György Ligeti în Transilvania natală”.

Organizatorii evenimentului sunt Asociația “Transylvania Art and Science”, Academia de Muzică “Gh. Dima” Cluj-Napoca și Primăria municipiului Târnăveni.

Obiectivul Festivalului Internaţional ”A Tribute to György Ligeti in his Native Transylvania”, organizat la Cluj Napoca și Târnăveni, este acela de a-l restitui pe artist publicului în toată complexitatea sa.

Concertul de la Târnăveni, organizat în Sinagoga orașului, aflată în imediata proximitate a casei în care s-a născut Ligeti, se desfășoară sub egida “Composer in Residence: Autoportret Diana Rotaru”.

György Ligeti este poate cea mai marcantă personalitate artistică a secolului XX născută de pe teritoriul Transilvaniei. De aceea, suntem onorați să fim gazdele unei părți a Festivalului Internațional care îi poartă numele, moment de excepție la care vă invităm cu drag.

Primarul municipiului Târnăveni,
Sorin Megheșan